top of page
אנא

טיפ טיפה על איך הנקה עובדת (ועל איך לא)

ציצי הוא לא מיכל שאוגר חלב, וכשנגמר אז נגמר. כל עוד תינוק יונק, החלב ממשיך להיווצר. כשתינוק צריך יותר- הוא יודע לינוק יותר.


בחזה שלנו יש ריקמה שמייצרת חלב ויש רקמה שאוגרת חלב. כמות החלב שהחזה יכול לאגור משתנה מאישה, וכך גם אפשרות הייצור, אבל- הן מותאמות לתינוק הספציפי שלך.


חלב אם הוא לא חומר קבוע שכפוף לסטנדרט חיצוני- לא מבחינת כמות ולא מבחינת איכות. חלב האם מותאם לתינוק. מבחינת גיל, מבחינת ערכים תזונתיים, מבחינת נוגדנים. זה משתנה לבד, בלי שנצטרך לעשות כלום.


אין דבר כזה- חלב אם לא איכותי. החלב שלך מותאם לתינוק שלך. זה עד כדי כך פשוט.

בימים הראשונים התינוק לומד לינוק ואנחנו לומדות להניק. לא רק שהם לומדים לינוק, הם גם עובדים קשה כדי לייצר לעצמם את כמות החלב שהם צריכים.


הענין עם לתת בקבוק בשבועות הראשונים- טכניקת אכילה מבקבוק שונה לחלוטין מהנקה. מבקבוק קל יותר- תינוק לא צריך ממש לינוק, החלב פשוט נוזל לו לתוך הפה. גם אם את מתכננת לתת בקבוק בהמשך, עדיף לחכות עם זה עד שההנקה תתבסס.


הענין עם לתת מוצץ בשבועות הראשונים (או בכלל)- תינוקות לא סתם מוצצים. הם מייצרים את כמות החלב שהם זקוקים לה. כשתינוק מוצץ מוצץ, זה אומר שהוא מייצר כרגע את החלב שהוא צריך.


הגוף נותן עדיפות קודם כל לחלב, מבחינת ערכים תזונתיים. זה אומר שאם התזונה שלנו לא מאוזנת או לא מספיקה, החוסרים יהיו אצלנו ולא בחלב.


תינוק שאלרגי לחלב לא אלרגי לחלב שלך אלא ללקטוז שעובר אליו ממוצרי חלב שאת אוכלת.


ניתוחי חזה יכולים להשפיע על ההנקה- בין אם זאת הגדלה או הקטנה. זה לא אומר שזה המצב אצל כולן. זה אומר זה יכול להשפיע.


לפעמים יש קשיים בהנקה. הרבה מהם נגרמים בגלל עצות מזיקות שאנחנו מקבלות מהסביבה שלנו. אנחנו עוד לא חיות בסביבה שהנקה היא הנורמה, שלא לדבר על הדור הקודם וזה שלפניו. אבל אולי אולי אנחנו בדרך לשם

3 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

מה שלא הורג !לא! מחשל

לצערנו, כולנו מכירות את המשפט הזה, בצורת המקורית. רובנו גדלנו על אופן חשיבה שמניח שסטרס בריא בשבילנו, מחזק אותנו ממש מגיל לידה. אתן...

פשוט לנשום?

זאת הנחיה פשוטה אמנם, אבל הביצוע דורש אימון. כולנו (ובעיקר מי בינינו שסבלה או סובלת מהתקפי חרדה) מכירות את ההנחיות בסגנון- תנשמי עמוק,...

סטרס ומערכת העצבים שלנו

בואו נכנס ממש טיפה לתוך מערכת העצבים שלנו, כדי להבין ולו קצת איך סטרס עובד אצלנו בגוף, ולמה בכלל זה נושא חשוב. מערכת העצבים האוטונומית...

Comments


bottom of page